Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465845
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  طولاني شدن شب نشيني (در عبادت) عبدالله بنعمر و دوري ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود : (إن لزوجک عليک حقا) «همانا همسر شما بر شما حق دارد».متفق عليه :خ (1975)، مسلم (1159)

******************

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌ فرمايد : (والرجل راع في أهله و هو مسئول عن رعيته) «مرد سرپرست خانواده است ونسبت به آنان سؤال مي‌شود».متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايفرک مؤمن مؤمنة إنکره منها خلقا رضي منها آخر) «هيچ مرد مؤمني نبايد کينه زن مؤمني را به دل بگيرد، چون اگر رفتاري را از او نپسندد،رفتار ديگري را از او مي‌پسندد».مسلم (469)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : ) أکمل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا، و خيارکم خيارکم لنسائهم ) «کاملترين مؤمنان از لحاظ ايمان،خوش اخلاقترين آنان‌اند و بهترين شما کساني هستندکه براي همسرانشان بهترند»ترمذی (1172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  که وقتي از او سؤال شد حق همسران ما بر ما چيست؟ فرمود : (أن تطعمها إذا طعمت و تکسوها إذا اکتسيت ولاتضرب الوجه و لاتقبح ولاتهجر إلا في البيت) «هرگاه غذا خوردي به او هم غذا بدهي، و هرگاه لباس خواستي براي او هم لباس فراهم کني (غذا و پوشاکش را فراهم کن)، و به صورت او نزني و به او ناسزا نگوئي و تنها در خانه بسترش را ترک کن».ابوداود (2128)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا صحیح است که می گویند باید با زنان مشورت کرد ولی نباید به حرف آنها گوش کرد؟! ‏

بنابر روايات پیغمبر چون آهنگ جنگ می نمود با زنان مشورت می کرد و خلاف عقیده آنها رفتار ميکرد. آیا اکنون باید با زنها چنین رفتاری داشته باشيم.

 

الحمدلله،

قول شما كه ميگوييد پيامبر صلى الله عليه و سلم با زنانش مشورت ميكرد و سپس مخالف آنها عمل ميكرد صحيح نيست، بلكه منظور از مشورت کردن، يافتن راه درستر و صحيحتر است و اگر قرار بود مخالف آنها عمل كند مشورت معنايى نداشت، و سيرت پيامبر صلى الله عليه و سلم نشانگر خلاف آنچه كه ميگوييد است، همانطور كه وقتي پيامبر اکرم صلى الله عليه وسلم از نوشتن صلحنامه حديبيه فراغت يافتند، به صحابه فرمودند: " قوُمُوا فَانحروا "، يعنى: «برخيزيد و قرباني‌هايتان را ذبح کنيد»، ولى از انجاييكه صحابه بعلت اين صلح و عدم انجام عمره نكران بودند هيچيک از آنان از جايش برنخاست كه قربانيش را انجام دهد، و پيامبر صلى الله عليه و سلم سه بار فرمانشان را تکرار کردند. وقتي هيچيک از آنان از جاي برنخاست، بر اُمّ‌سلمه رضي الله عنها وارد شدند، و رفتاري را که آن جماعت با آن حضرت کرده بودند، براي او بازگفتند. ام سلمه گفت: اي رسول‌ خدا، دوست داريد که چنان کنند؟ بيرون شويد، آنگاه با هيچکس حتي يک کلمه حرف نزنيد، و شتر خودتان را قرباني کنيد، و سلماني خودتان را صدا بزنيد تا سرتان را بتراشد. رسول‌اکرم صلى الله عليه وسلم برخاستند و بيرون شدند، و با احدي صحبت نکردند، و همان کارها را کردند. شترشان را نحر کردند، و سلماني خودشان را صدا زدند و سرشان را تراشيد. مردم که چنين ديدند، همگي برخاستند و قرباني کردند و سرهاي يکديگر را مي‌تراشيدند، حتي از شدت اندوه نزديک بود همديگر را بکشند.

 

در اين حادثه پيامبر صلى الله عليه و سلم از مشورت همسرش ام سلمه پيروى كرد و نتيجه را نيز ملاحظه كرديم كه صحابه از كارشان پشيمان شدند و قربانیشان را انجام دادند، و سرشان را تراشيدند.

 

والله اعلم

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.