Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465925
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  طولاني شدن شب نشيني (در عبادت) عبدالله بنعمر و دوري ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود : (إن لزوجک عليک حقا) «همانا همسر شما بر شما حق دارد».متفق عليه :خ (1975)، مسلم (1159)

******************

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌ فرمايد : (والرجل راع في أهله و هو مسئول عن رعيته) «مرد سرپرست خانواده است ونسبت به آنان سؤال مي‌شود».متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايفرک مؤمن مؤمنة إنکره منها خلقا رضي منها آخر) «هيچ مرد مؤمني نبايد کينه زن مؤمني را به دل بگيرد، چون اگر رفتاري را از او نپسندد،رفتار ديگري را از او مي‌پسندد».مسلم (469)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

علت حرام بودن طلا براي مردان

چرا استفاده كردن از طلا (از قبیل: انگشتر، دست بند و غیره) براي مردان جايز نيست؟ چون ما مي دانيم که دین اسلام براي مسلمان چيزي را حرام نمي كند؛ مگر اين كه آن چيز به زيان مسلمانان باشد، اگر مرد خودش را با طلا بيارايد چه ضرری متوجه او می شود؟

 

الحمدلله،

سؤال كننده و هر كسی كه اين برنامه ی پرسش و پاسخ را گوش مي كند، بايد بداند كه دلیل در همه ی احكام شرعي براي هر مؤمني گفته ی خدا و پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ  است، چون الله تعالی مي فرمايد :« وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ » «هر گاه خدا و پيامبر امري را فيصله كردند هيچ مرد و زن مؤمني از خود اختياری ندارند (و اراده ی ایشان باید تابع اراده ی الله و رسول باشد)» [ احزاب:36]

 پس هر كس در مورد علت واجب بودن يا حرام بودن چيزي كه كتاب و سنت آن را بيان داشته باشند بپرسد مي گوييم: علت و دلیل در اين مورد گفته خدا و پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ  است و اين علت براي هر مؤمني كافي است.

 بنابراين وقتي از عايشه رَضِيَ الله عَنْهَا پرسيدند: چرا زن در وقت حیض قضاي روزه را بجا مي آورد و قضاي نمازش را به جا نمي آورد؟ گفت:« كَانَ يُصِيبُنَا ذَلِكَ فَنُؤْمَرُ بِقَضَاءِ الصَّوْمِ وَلَا نُؤْمَرُ بِقَضَاءِ الصَّلَاةِ» بخاري (321) ، مسلم(335) ( ما حيض مي شديم و آن گاه فرمان مي يافتيم كه قضاي روزه را بجا آوريم و براي به جا آوردن قضاي نماز امر نمي شديم ) چون نص كتاب خدا يا سنت پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ  علتي است كه مؤمن بر اساس آن مكلف مي گردد.

 اما اگر انسان به دنبال حكمت و فلسفه احكام الهي باشد و آن را بجويد اشكالي ندارد؛ چون اين امر به او اطمينان بيشتري مي دهد و اينگونه مقام و جايگاه والاي شريعت اسلامي روشن مي گردد. چون احكام همراه با علت خود بيان مي شوند. اگر علت اين حكم در امري ديگر ثابت شود كه در مورد آن امر نص نيامده مي توان آن را با امر منصوص قياس كرد. پس دانستن فلسفه و حكمت شريعت اين فوايد سه گانه را دارد.

بعد از اين در پاسخ سؤال برادر سؤال كننده مي گویيم: از پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ  ثابت شده است كه استفاده و به تن كردن طلا را براي مردان حرام قرار داده نه براي زنها، و دليلش اين است كه طلا بالاترين آرايشي است كه انسان خود را با آن مي آرايد و طلا از اسباب زينت و زيور است که در مورد مرد، چنين هدفي در نظر نيست؛ يعني مرد اين گونه نيست كه با چیزی دیگر خودش را كامل گرداند؛ بلكه مرد خودش كامل است و نيازي نيست كه خودش را براي كسي ديگر بيارايد تا آن كس ديگر به وي علاقه مند شود بر خلاف زن، زیرا زن ناقص است و نياز دارد كه خود را كامل نمايد و به آرايش نياز دارد كه خود را با بالاترين انواع آراستني ها بيارايد تا انگيزه اي براي بهتر زيستن او با شوهر باشد. پس بنابراين به زن اجازه داده شده كه خود را با طلا بيارايد، و به مرد چنين اجازه اي داده نشده است.

 الله تعالی در توصيف زن مي فرماید: «أَوَمَنْ يُنَشَّأُ فِي الْحِلْيَةِ وَهُوَ فِي الْخِصَامِ غَيْرُ مُبِينٍ (18)»

«آيا كسي که در لابلاي زينت پرورش مي يابد و به هنگام گفتگو و مجادله ( به خاطر حيا و شرم و عاطفه ی نازكي كه دارد ) نمي تواند مقصود خود را خوب بيان و ثابت كند ( او را فرزند خدا مي دانيد و پسران را فرزند خود؟)»[الزخرف:18]

 و با اين توضیح، حكمت و فلسفه ی شريعت در مورد حرام بودن استفاده از طلا براي مردان روشن مي شود. به مناسبت اين موضوع، به مرداني كه خود را با طلا مي آرايند نصيحت مي كنم،‌ اينها با اين كار از فرمان خدا و پيامبرش سرپيچي كرده اند و آنچه را كه زن، خود را با آن می آراید، آرایش می دهند. این مردان در دستهاي خود اخگري از آتش قرار مي دهند. چنان كه پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ  فرموده است. پس چنين مرداني بايد توبه نمايند، و اگر دوست دارند در چهار چوب شريعت، زيور به تن نمايند. همچنين مي توانند از فلزهاي ديگري علاوه از طلا انگشتر به دست نمايند به شرط آنكه به حد اسراف نرسد.

 

و الحمد لله رب العالمين. و صلي الله وسلم علي نبينا محمد و علي آله وصحبه أجمعين

 

 ابن عثيمين – أسئلة في بيع و شراء الذهب، ص(28)

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.