Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465820
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (من أتي حائضا أو امرأة في دبرها، أو کاهنا فصدقه بما يقول فقد کفر بما أنزل علي محمد) «هر کس در زمان قاعدگي يا از غير محل نسل با همسرش آميزش کند يا نزد کاهني برود و آنچه را (کاهن) مي‌گويد تصديق کند، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وسلم  نازل شده کافر شده است».ابن ماجه (639)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

علاج نافرماني مرد

علاج نافرماني مرد

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

خداوند متعال مي‌فرمايد :

)وَ إنِ امرَأَةٌ خَافَت مِن بَعِلهَا نُشُوزاً أو إعرَاضًا فَلاَجُنَاحَ عَلَيهِمَا أن يُصلِحَا بَينَهُمَا صُلحاً وَ الصَّلحُ خَيرٌ، وَأَحضِرَتِ الأنفُسُ الشُّحَّ، وَ إن تُحسِنُوا وَتَتَّقُوا فَإنَّ اللهَ کَانَ بِمَا تَعمَلُونَ خَبِيراً(    (نساء : 128)

«هرگاه همسري ديد که شوهرش سرباز مي‌زند و يا (با او نمي‌سازد و از او) رويگردان است بر هيچ يک از آن دو گناهي نيست بر اينکه ميان خويشتن صلح و صفا راه بياندازند و صلح (هميشه از جنگ و جدايي) بهتر است، (سرچشمه بسياري از نزاعها بخل است) و انسانها با بخل سرشته شده‌اند، و اگر کار خوب کنيد و تقوا را پيشه کنيد بيگمان خدا به آنچه انجام مي‌دهيد بسيار آگاه است».

«اين منهج ابتدا حالت نافرماني زن و اقداماتي که براي محافظت از کيان خانواده لازم است را تنظيم کرده، پس از آن حالت نافرماني و رويگرداني‌اي را که امکان دارد از جانب مرد روي دهد و امنيت و کرامت زن و در نتيجه امنيت تمام خانواده را تهديد کند و قلبها را دگرگون سازد و احساسات را تغيير دهد، تنظيم مي‌کند، اسلام يک برنامه زندگي است که همه جزئيات آنرا بيان مي‌کند و با هر چيزي که در برابر آن بايستد مقابله مي‌نمايد و همه اينها در چهارچوب اصول و گرايشهاي اسلامي وبر وفق جامعه‌اي است که مي‌خواهد آنرا بنيانگذاري کند. پس هرگاه زن بيم داشت که براو جفا شود و اين جفا به طلاق بيانجامد – که مبغوض‌ترين حلال نزد خداوند است – يا به رويگرداني مرد بيانجامد و اين رويگرداني او را به حال معلق درآورد بطوريکه نه زن او باشد و نه او را طلاق دهد، در اين حالت هيچ گناهي نيست که زن به خاطر شوهرش از بعضي حقوق مالي و حياتي خود بگذرد، مانند اينکه از تمام يا قسمتي از نفقه خود که بر شوهر واجب است بگذرد، و يا به علت از دست دادن تمايلات جنسي زنانه يا به علت از دست دادن جاذبيت و زيبايي‌اش از سهم و شب خود، - در صورت داشتن زني ديگر او را ترجيح مي‌دهد – چشم‌پوشي کند.

اين در حالي است که زن با اختيار کامل و در نظر گرفتن تمام شرايط به اين نتيجه برسد که اين کار براي او خوب و از طلاقش بهتر است )وَ إنِ امرَأةٌ خَافَت مِن بَعلِهَا نُشُوزاً أو إعرَاضًا فَلاَجُنَاحَ عَلَيهِمَا أن يُصلِحَا بَينَهُمَا صُلحاً( «هرگاه همسري ديد که شوهرش سرباز مي‌زند و يا (با او نمي‌سازد و از او) رويگردان است، بر هيچ يک از آن دو گناهي نيست که ميان خويشتن صلح و صفا راه بياندازند» اين همان صلحي است که به آن اشاره کرديم.

 

سپس به دنبال بيان حکم، اين مسئله مطرح شده که صلح به طور مطلق از اختلاف، بدرفتاري، نافرماني و طلاق بهتر است. )وَالصُّلحُ خَيرٌ  أه‍. (الظلال (539/2)).

خداوند مرد را تشويق مي‌کند تا به زني که او را دوست دارد و بخاطر او  از بعضي حقوق خود چشم‌پوشي کرده نيکي کند تا اينکه در کنار او بماند، آنگاه خداوند بيان مي‌کند که او به نيکي کردن آن مرد (نسبت به زنش) آگاه است و او را بر اين کار پاداش مي‌دهد و مي‌فرمايد :

) وَأَحضِرَتِ الأنفُسُ الشُّحَّ، وَ إن تُحسِنُوا وَتَتَّقُوا فَإنَّ اللهَ کَانَ بِمَا تَعمَلُونَ خَبِيراً(   (نساء: 128).

«و انسانها با بخل سرشته شده‌اند، و اگر کار خوب کنيد و تقوا را پيشه کنيد بيگمان خدا به آنچه انجام مي‌دهيد بسيار آگاه است».

سبب نزول اين آيه را ابوداود از حديث هشام بن عروه از پدرش نقل کرده که گفت: عايشه گفت : اي خواهرزاده‌ام! پيامبر صلی الله علیه وسلم  در تقسيم زمان ماندن ميان ما، هيچکدام از ما را بر ديگري ترجيح نمي‌داد بسيار کم اتفاق مي‌افتاد که در روز به همه ما سر نزند، بطوري که بدون اينکه نيازخود را برآورده سازد به تمام زنانش سر مي‌زد تا به زني مي‌رسيدکه آن روزنوبت او بود و نزد او مي‌ماند. سوده بنت زمعه وقتي مسن شد و ترسيد که پيامبر صلی الله علیه وسلم  او را ترک کند، گفت : اي رسول خدا نوبت روز من از آن عائشه باشد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  اين پيشنهاد را از او قبول کرد.عايشه گفت در اين باره و شبيه آن خداوند عزوجل آيه نازل کرده است، به نظرم عايشه اين آيه را ذکر کرد )وَإنِ امرَأَةٌ خَافَت مِن بَعلِهَا نُشُوزاً(.حسن صحيح (ابوداود) آيه در سوره نساء است (128).

 

وصلی الله وسلم علی نبینا محمد وعلی آله وصحبه أجمعین.‏

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.