Mon, 14 Apr 2025دوشنبه 25 فروردين 1404
صفحه اصليخانوادهمقالات متفرقهفقه ازدواج و طلاقسوال و جوابكليپهاي صوتيكليپهاي تصويريکتابخانهدر باره ی سايت
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9482073
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذا تزوج أحدکم امرأة، أو اشتري خادما، فليأخذ بناصيتها، وليسم الله عزوجل و ليدع بالبرکة، و ليقل : اللهم إني أسألک من خيرها وخير ما جبلتها عليه، و أعوذ بک من شرها و شر ما جبلتها عليه). «هرگاه يکي از شما زني را به ازدواج خود درآورد يا خادمي را خريد، دست بر پيشاني‌اش بگذارد و بسم الله بگويد و براي او از خدا طلب برکت کند ». ابوداود (2146)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

رفتار با فرزندان فحّاش به والدين چگونه است؟

الحمدلله،

 

ابن قيم رحمة الله عليه مي گويد: "... بنابر اين هر کس که از آموختن چيزهاي لازم و مفيد به فرزندش کوتاهي کند و او را به حال خود رها سازد، بدترين کار و اهانت را کرده است و علت فاسد شدن بيشتر فرزندان کوتاهي و اهمال پدران و علت آن است که پدران از آموختن فرايض ديني و سنن به فرزندان قصور مي ورزند و در کودکي آنها را به حال خود رها مي کنند و اين کودکان خود نيز توانايي انجام کاري براي خود را ندارند و نتيجه آن مي شود که پدران از بزرگ شدن فرزندانشان هيچ سودي نمي برند".

 

بنابراين در درجه اول شايد تقصير خود والدين باشد كه فرزندانشان را تا سن بلوغ اهمال ميكنند و سپس با نافرمانى آنها روبرو ميشوند.

 

بهر حال يكى از بهترين روش براى حفظ و تربيت آنها، علاوه بر سعى و كوشش، دعا هست، زيرا دعاى والدين براى فرزندان مستجاب هست، و پيامبران و فرستادگان خداوند براي فرزندان و همسران خود دعا کرده اند. "ربنا هب لنا من ازواجنا و ذرياتنا قرة عين" (فرقان/74)، يعنى: «پروردگارا! به‌ ما از همسران‌ و فرزندانمان‌ آن‌ ده‌ كه‌ مايه‌ روشني‌ چشمان‌ ما باشد».

 

" و اذ قال ابراهيم رب اجعل هذا البلد ءامنا و اجنبني و بني ان نعبد الاصنام" (ابراهيم/ 35) «و به ياد آور هنگامي که ابراهيم گفت: پروردگارا! در اين شهر امنيت و آرامش برقرار کن و من و فرزندانم را از پرستش بت ها به دور دار».

 

آيات مشابه اين دو آيه در قرآن فراوان است. چه بسيار دعاهايي که گمراهاني را هدايت کرده است، و چه بسيار دعاهايي بوده اند که راه تربيت را کوتاه تر و نزديک تر ساخته اند.

 

توصيه مي شود که اوقات اجابت دعا را مد نظر قرار دهيم و از موانع قبولي دعا دوري کنيم. به نزد خداوند متعال براي هدايت فرزندان خود و دور شدن شيطان از آنان دعا و براي اين منظور به درگاه آن خالق يکتا تضرع و در مقابلش کرنش کنيم و به ياد داشته باشيم که تلاش شخصي ما چندان نيست و ما بايد از خداوند براي اصلاح امور فرزندانمان استمداد جوييم..

 

والله اعلم

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.