Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465935
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (صنعت طعاما فدعوت رسول الله صلی الله علیه وسلم  فجاء فرأي في البيت تصاوير فرجع فقلت : يا رسول الله، ما أرجعک بأبي أنت و أمي؟ قال : إن في البيت سترا فيه تصاوير، و إن الملائکة لاتدخل بيتا فيه تصاوير). «غذايي را درست کردم و پيامبر صلی الله علیه وسلم  را دعوت نمودم، پيامبر آمد و چند عکسي را در خانه ديد و برگشت. گفتم اي رسول خدا! پدر ومادرم فدايت باد چه چيزي باعث شد که برگردي؟ فرمود : در خانه پرده‌هاي عکس‌داري(عکس ذي روح) بود و ملائکه به خانه‌اي که در آن عکس باشد داخل نمي‌شوند». ابن ماجه (3359)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي طعام فليجب، فإن کان مفطرا فليطعم، و إن کان صائما فليصل : يعني الدعاء) «هرگاه يکي از شما دعوت شد، دعوت را اجابت کند، پس اگر روزه نبود غذا بخوردواگر روزه بود (براي صاحب عروسی) دعا کند». بیهقی (263/7) و مسلم (1431)

******************

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

خانه ي ما يک مسجد است

سلسلة خانواده ي خوشبخت – خانه ي ما يک مسجد است

 
خانه ي انسان مسلمان شايسته است که مجسم کننده ي دين اسلام با تمام خير و برکت هاي موجود در آن باشد. رهنمود رسول خدا صلى الله عليه و سلم بر آن است که در خانه ها مساجدي براي خود داشته باشيم و نمازهاي نفل را در منزل به جاي آوريم. پيامبر صلى الله عليه و سلم مي فرمايد: (صلوا أيها الناس في بيوتكم (يعنى الصلوات المسنونة)، فإن أفضل الصلاة صلاة المرء في بيته إلا المكتوبة.) يعني: « پس اي مردم! در خانه هايتان نماز بخوانيد(منظور نمازهاي نفل مي باشد). زيرا بجز نمازهاي فرض، خواندن ساير نمازها در خانه بهتر است
.» [متفق عليه]

 

نماز در منزل روح طاعت و عبادت را مي گستراند، رسول خدا صلى الله عليه و سلم در اين باره چنين مي فرمايد: (اجعلوا من صلاتكم في بيوتكم، ولا تتخذوها قبورًا) يعني: « بخشي از نمازها را در منزل بخوانيد و خانه هايتان را به قبرستان تبديل نكنيد.» [متفق عليه]

همچنين آنحضرت صلى الله عليه و سلم فرموده اند: (إذا قضى أحدكم الصلاة في مسجده، فليجعل لبيته نصيبًا من صلاته، فإن الله جاعل في بيته من صلاته خيرًا) يعني: « هرگاه يکي از شما نمازش را در مسجد اداء نمود، بايد براي خانه اش از نمازش بهره اي بگرداند، زيرا خداي تعالي بواسطه ي نمازش در خانه اش خير و برکت مي نهد.» [مسلم] به اين صورت برکت و فزوني سايه افکنده و خير و نيکي در منزل افزايش مي يابد.

 
اما در مورد زنان؛ چنانچه يک زن تمام نمازهايش(فرض و نوافل) را در منزل بخواند بهتر از آن است که در مسجد بخواند؛ براي آنکه اين کار باعث حفاظت و مصونيت بيشتر آنان خواهد بود. روايت مي شود که ام حميد ساعديه نزد رسول الله صلى الله عليه و سلم آمد و گفت: يا رسول الله، من دوست دارم نمازهايم را با جماعت و با شما به جاي آورم. آنحضرت صلى الله عليه و سلم به او فرمود: (قد علمتُ، وصلاتك في حجرتك خير لك من صلاتك في مسجد قومك، وصلاتك في مسجد قومك خير لك من صلاتك في مسجد الجماعة) معني حديث: «متوجه اين موضوع شده بودم، ولي چنانچه نمازت را در اتاق خويش بخواني بهتر از آن است که آن را در مسجد قوم خويش بخواني و اگر نمازت را در مسجد قومت بخواني برايت بهتر است از آنکه آن را در مسجد جامع بخواني.» [أحمد والطبراني -
الألباني في " صحيح الترغيب والترهيب " ( 1 / 135 ) .]


چقدر زيباست که خانواده ي مسلمان در منزل خويش مسجدي داشته باشد (جاي خاصي براي نماز و عبادت)! خانواده ي مسلمان به خوبي مي داند که نزديکي وي به خداوند سبحان تنها بوسيله ي نماز ميسر نمي شود؛ بلکه عبادت جاده ي وسيعي است و تمام افراد خانواده اش در ذکر هرچه بيشتر خداوند و اذکار روزانه و شبانه مي کوشند.

پيامبر صلى الله عليه و سلم مي فرمايد: (مَثَلُ البيت الذي يُذكر الله فيه، والبيت الذي لا يذكر الله فيه، مثل الحي والميت) يعني: « صفت خانه اي که در آن ذکر خدا مي شود، و خانه اي که در آن ذکر خدا نمي شود، مانند زنده و مرده است.» [مسلم]


و چه زيبا است که تمام اعضاي خانواده با هم جمع شده و به قرائت قرآن بپردازند و حداقل ماهي يک بار آن را ختم نمايند، و چه زيباست که اعضاي خانواده هر هفته دور هم گرد آمده و مسائل ديني را بياموزند، کتاب هاي حديث و فقه و سيره ي رسول صلى الله عليه و سلم را بخوانند؛ تا تصوير تابناک خانه هاي اصحاب پيامبر صلى الله عليه و سلم دوباره نمايان شود؛ که از خانه هايشان اغلب صدايي چون صدايي که از کندوي عسل مي آيد شنيده مي شد، که داشتند قرآن را تلاوت نموده و شبانگاه نماز مي گزاردند و در مقابل خداوند سبحان مي گريستند.

 
خانواده ي مسلمان از اوقات خاص و پربرکتي که وجود دارد نهايت استفاده را به عمل مي آورند. اوقاتي مانند ماه مبارک رمضان، ده روز آغاز ماه ذي الحجه، و غيره ...  از اين اوقات با عبادت خداوند بهره برداري مي نمايند و فرزندانش را از بزرگي و اهميت اين مناسبت ها آگاه ساخته و آن ها را به معلومات و احکام مورد نياز آن مجهز مي کنند.

 

ترجمه: مسعود

مصدر: سايت نوار اسلام

IslamTape.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.