Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465930
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

سلسلة خانه ي مسلمان – خانه ي ما امن است

سلسلة خانه ي مسلمان – خانه ي ما امن است

امنيت يکي از بزرگ ترين نعمت هاي خداوند منان براي بشر است. خداوند متعال بر قريشيان با اين نعمت منت نهاده و اين نعمت را به آنان يادآوري فرموده است تا بدين نحو امر به اطاعت و فرمانبرداري خويش را به ايشان برساند. خداوند متعال مي فرمايد: {فليعبدوا رب هذا البيت. الذي أطعمهم من جوع وآمنهم من خوف} [قريش: 3-4] يعني: « پس بايد خداوند اين خانه را بپرستند. همان [خدايى] كه در گرسنگى غذايشان داد و از بيم [دشمن] آسوده‏خاطرشان كرد.»

انسان با ايمان و باور خويش به خداوند باري تعالي امنيت، سلامت و اطمينان را براي خويش فراهم مي آورد، چون هراندازه که ايمان فرد فزوني يابد، احساس امنيت و ثبات روحي در وي نيز به همان ميزان افزايش مي يابد. خداوند متعال مي فرمايد: {الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون} [الأنعام: 82] يعني: « كسانى كه ايمان آورده و ايمان خود را به شرك نيالوده‏اند آنان راست ايمنى و ايشان راه‏يافتگانند.»

 

 از جمله مواردي که موجب پديد آمدن امنيت در منزل مسلمان مي شود حمايت مرد از خانواده اش و مراقبت از درافتادنشان در انحراف و مسائل مكروه و آسيب ها و همچنين حمايت از آن ها از مواجه شدن با انواع و اقسام خطرات مي باشد. بنابراين بايد خانواده ي مسلمان از هرآنچه مخالف اخلاق نيکو و آداب و منش درست و بجا باشد خود را دور نگاه دارند. از انجام کارهاي ناهنجار و يا گفتار ناروا چه در ارتباط با همديگر و چه در رابطه با ديگران بپرهيزند تا خانه ي آن ها به حريمي امن و امان تبديل شود.

 

خانواده ي مسلمان بايد موارد چندي را مراعات نمايد از جمله ي آن ها:

- امنيت بخشيدن به خانه ي مسلمان بواسطه ي خواندن بسيار دعاها، اذكار و قرائت قرآن كريم. خانه اي که در آن قرآن كريم خوانده مي شود خير و نيکي فراونان و شر و بدي اندک خواهد داشت و درعوض خانه اي که در آن قرآن خوانده نشود پر از شر و خير و خوبي در آن اندک است.

 

- تکرار کردن دعاي ورود به منزل؛ براي بيرون راندن شيطان از خانه و ماندگار نشدنش در منزل. دعاي مذکور چنين است: (اللهم إنى أسألك خير المولج وخير المخرج، باسم الله ولجنا، وباسم الله خرجنا، وعلى الله ربنا توكلنا)_ يعني: «بارالها! من نيکي درآمدن به منزل و خروج از آن را از تو خواستارم. به نام خدا به خانه در آمديم و به نام او خارج گشتيم و بر پروردگار خويش توکل نموديم.» [أبو داود]

 

- بردن نام خداوند موقع شروع غذا خوردن؛ براي ممانعت از استفاده ي شيطان از غذاي خانواده.

 

- دعاي موقع جماع، براي حمايت از نوزاد از شر شيطان، بايد گفت: (باسم الله، اللهم جنبنا الشيطان، وجنب الشيطان ما رزقتنا) يعني: « بنام خدا بار خدايا ما را و آنچه را که بما روزي دادي (فرزند) از شيطان دور بدار.» [البخاري] 

- دعاي واردشدن به دستشويي و خروج از آن محفوظ ماندن از شر شياطين. دعاي داخل شدن: (اللهم إني أعوذ بك من الخبث والخبائث) يعني: « خدايا از شر شياطين نر وماده به توپناه مي برم.» دعاي خروج از آن: (غفرانك) يعني: «[الهي به اميد]آمرزش تو!» [البخاري]

- دعاي موقع پوشيدن و درآوردن لباس، مي گوييم: (اللهم لك الحمد أنت كسوتنيه، أسألك خيره وخير ما صنع له، وأعوذ بك من شره، وشر ما صنع له) يعني: « بار خدايا تو را سپاس که آن را بمن پوشانيدي از تو خير آن و خير آنچه را که براي آن ساخته شده مي طلبم و بتو از شر آن و شر آنچه که براي آن ساخته شده پناه مي برم.» [أبو داود والترمذي]

 

 امنيت در آشپزخانه: برخي موارد را که بايد در آشپزخانه مورد توجه قرار داد در اين جا يادآور مي شويم:

- مواظب بودن در هنگام استفاده از قوطي کنسرو بازکن، باتوجه به اينکه لبه هاي قوطي پس از باز شدن بسيار تيز مي باشد، پس از خالي کردن محتوياتش آن را در سطل زباله بياندازيد.

- وقتي چاقو را در دست داريد آن را محکم بگيريد و بهتر است از يک تخته ي چوبي استفاده نماييد  براي آنکه اشياء را جهت خرد کردن روي آن قرار دهيد و دستتان را زخمي نکنيد.

- وقتي ظرفي از جنس شيشه و مانند آن مي شکند، دقت شود که تمام خرده ريزه هاي را جمع کرده و با استفاده از جارو و خاک انداز و يک تکه کهنه ي خيس براي جمع نمودن قطعات ريز شيشه در سطل زباله انداخته شود.

- روشن کردن کبريت قبل از باز کردن گاز اجاق، تا قبل از روشن شدن كبريت گاز در هوا پخش نشود.

- موقع روشن کردن تنور گازي قبل از روشن کردن آن درب را به مدت چند دقيقه باز بگذارد تا هرگونه گازي که در آن است خارج شود.

- كبريت مورد استفاده را پيش از آنکه از خاموش شدن و سرد بودن آن اطمينان يابيد در سطل زباله نياندازيد.

- دقت و احتياط زياد در موقع زيرو رو نمودن خوراکي بر روي آتش، تا بخار آن دست را نسوزاند و موقع درپوش ظرف غذاي داغ بايد شعله را در حرارت پايين قرار داد و درپوش را با احتياط از روي آن برداريم.

- موقع برداشتن غذاهاي داغ بهتر است از يک قاب دستمال خشک براي گرفتن آن استفاده نمايد؛ چون يک قاب دستمال خشک داغ شده و باعث سوختن دست مي گردد.

- در هنگام نياز به پايين آوردن چيزي از يک جاي بلند، حتماً از نردبان دوطرفه و درغيراينصورت از يک چهارپايه ي محکم استفاده کرده و با احتياط از آن بالا برويد.

- لوله هاي گاز و شيرگاز را بعد از فارغ شدن از استفاده ي از اجاق گاز ببنديد.

- وجود کپسول آتش نشاني و يک کيسه شن در آشپزخانه ضروري است.

 

امنيت خانواده در موقع رفتن به مسافرت:

هرگاه سفر خانواده براي مدت چند روز يا ماه ادامه داشته باشد، بايد موارد زير را رعايت نمايند:

- در محافظت از کليدهاي منزل دقت نموده و آن را به کس ديگري جز افراد خانه ندهند، مگر به کسي که به دين و امانت داري وي اعتماد داشته باشند.

- بستن محکم پنجره هاي منزل.

- تمام شيرهاي اصلي و فرعي آب را ببنديد، مخصوصاً شير کنتور آب منزل را.

- خالي کردن مخزن آب يا وان حمام که در آن آب وجود داشته باشد، و بستن شيرهاي آن تا خانه را با خطري مواجه نسازد.

- جدا نمودن سيم برق وسايل برقي از پريز، و نيز خاموش کردن کنتور اصلي برق.

 

فراهم ساختن امنيت براي کودکان در منزل:

خانواده بايد با رعايت موارد زير امنيت لازم را براي کودکان خود در منزل فراهم آورد:

- قرار ندادن اشياء شکستني در دسترس آنان.

- قرار ندادن اشياء برنده مانند: چاقو و قيچي در دسترس اطفال.

- دور نمودن کودکان از بازي کردن با اجاق گاز. مي توان اندکي ارتفاع اجاق را بلندتر نمود تا دست کودکان به آن نرسد.

- قراردادن داروهاي طبي در مکاني که از دسترس کودک به دور باشد و نگهداري از آن ها در جعبه ي کمک هاي اوليه ي منزل که دور از دسترس کودک مي باشد.

- بهتر است در اتاق کودکان از وسايل پلاستيکي استفاده شود، چون قدرت انعطاف پذيري بيشتري دارند.

- درصورت وجود کودک در خانه از قرار دادن صندلي ها در بالکن منزل و يا جاهاي بلند خودداري شود.

- تعبيه ننمودن پريزهاي برق در ارتفاع پايين که کودک بتواند به آن دسترسي پيدا کند.

- احتياط درباره ي قسمت هاي لخت در سيم هاي برق.

- واکنش به جا و به موقع در مواقع بروز خطر. وقتي افراد خانواده کمي آگاهي و مهارت و دانش واکنش صحيح را داشته باشند خطرها کاهش مي پذيرند و مي توان بر آن ها چيره شد.

- هنگام نشت گاز از لوله ها و خفگي جو منزل بايد ابتدا به سرعت دريچه هاي گاز را بسته و سپس به باز کردن نزديک ترين پنجره اقدام شود.

- هنگام نشت گاز در شب، حتي اگر محيط خيلي هم تاريک باشد از دست زدن به کليدهاي روشن و خاموش کردن لامپ هاي منزل خودداري کنيد؛ چون روشن کردن چراغ باعث ايجاد جرقه ي الکتريکي و درنتيجه شعله ور شدن گاز نشتي و خداي ناکرده ايجاد اتش سوزي در منزل خواهد شد.

- در هنگام سرريز شدن يا انسداد مسيرهاي فاضلاب احتياط شود که آب فاضلاب به لوازم و فرش هاي خانه سرايت نکند.

- هنگام آتش سوزي بايد به سرعت مواد ضدحريق را به آن پاشيد، و براي همين همواره وجود يک کپسول آتش نشاني و يک کيسه شن در منزل بسيار ضروري است. مي توان از پتو نيز براي خاموش ساختن آتش استفاده نمود، پتو را دور شيء در حال سوختن بپيچيد تا از رسيدن هوا به آتش جلوگيري شود، البته درصورتي که پتو از موادي ساخته شده باشد که دير آتش مي گيرند و با شتافتن به کپسول آتش نشاني درصورتيکه کنترل حريق دشوار باشد.

 

جلوي درب منزل: خانه ي مسلمان حريم امني است که کسي جز با ميل و رغبت و اجازه ي ساکنان آن بدان وارد نمي شود.

ممکن است برخي افراد درب منزل وي را بزنند که کارشان يکي از موارد زير مي باشد: مأموران خواندن کنتور آب، فروشنده ي روزنامه، شيرفروش يا فروشنده ي کپسول گاز و ديگر کساني که کارشان مورد نياز منزل بوده  يا بازديد کننده يا گدا و مانند آن باشد. بنابراين بهتر است موارد زير را رعايت نمود:

- در را به خوبي ببنديد و آن را بازنگذاريد.

- بهتر است که درب منزل چشمي داشته باشد تا بتوانيد فرد مراجعه کننده را پيش از آنکه با وي سخن گفته يا به او اجازه ي ورود بدهيد، بشناسيد. با تعبيه ي درز کوچکي بر روي در و يا کنار آن مي توان با وجود بسته بودن در از هويت فرد مراجعه کننده مطلع شد.

- کنتور برق يا آب بيرون از منزل باشد تا زن مجبور نباشد افراد مأمور خواندن کارکرد کنتور را به داخل خانه راه بدهد.

- وجود يک چراغ براي روشنايي جلوي درب منزل.

- استفاده از زنگ يا آيفون براي صحبت کردن با فرد مراجعه کننده به منزل و اطلاع از اين که چه مي خواهد.

- گذاشتن صندوق پست در خارج درب منزل.

- بچه ها را آگاه کنيم که در را بر روي کسي بازنکنند مگر پس از شناختن فرد و اينکه چه مي خواهد.

- زن خانه مي تواند با فروشندگان دوره گرد از طريق بازکردن درب خانه معامله نمايد. يا اينکه فروشنده کالايش را پشت در بگذارد و بعد از آنکه زن قيمت آن را از ميان در به او داد بازگردد و بعد از رفتن وي زن در را بازکرده کالايش را بردارد.

 

تلفن در منزل: درصورت وجود تلفن در منزل بياد موارد زير رعايت شود:

- هنگام پاسخ دادن به تلفن با سلام سخن را آغاز نماييد و همچنين در هنگام صحبت با کسي ديگر.

- استفاده از تلفن تنها به اندازه ي نياز و پرهيز از مکالمات طولاني و تعريف کردن داستان و ... که جاي بازگو کردنشان بر روي تلفن نيست.

- برخورد با مزاحمت هاي تلفني با تدبير و شدت لازم.

 

ترجمه: مسعود

مصدر: سايت نوار اسلام

IslamTape.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.