Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465935
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است که زني گفت: اي رسول خدا! شکمم ظرف حمل اين پسر بود، و پستانهايم برايش شيردان و آغوشم مأواي او بود، پدرش مرا طلاق داده و مي‌خواهد او را از من بگيرد. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أنت أحق به مالم تنکحي) «تا زماني که ازدواج نکني تو سزاوارتر به پسرت هستي».ابوداود (2259)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

سلسلة خانه ي مسلمان – خانه اي پر از شادي و نشاط

سلسلة خانه ي مسلمان – خانه اي پر از شادي و نشاط

 
خانه ي انسان نبايد از شوخي و شادماني خالي شود؛ علي رغم آنکه خانه اي است پر از کار و تلاش. پيامبر خدا صلى الله عليه و سلم خود الگويي در اين زمينه بوده است؛ ايشان شخصي خنده رو و لبخند بر لب بوده است.

 

از ابوامامه نقل شده که پيامبر صلى الله عليه و سلم خنده روترين و خوش برخوردترين افراد بود.[الطبراني]

شور و نشاط در منزل شخص مسلمان منافاتي با شرم و حيا در آنجا نبوده و به آزار همسايگان نيانجاميده و دل ها  را نميرانيده و در آن خبري از اسهتزاء و غيبت و ايرادگيري بر کسي نيست، بلکه نشاط و شادماني را تجديد نموده و کسالت و روزمرگي را برطرف مي نمايد. پيامبر خدا صلى الله عليه و سلم با خانواده اش شوخي و مزاح مي نمود. خانه هاي ايشان صلى الله عليه و سلم پر از شادي و خوشبختي بوده است. از عائشة - رضى الله عنها- روايت شده که به همراه رسول خدا صلى الله عليه و سلم در يک سفر بودند، وي تعريف مي کند که: با آنحضرت مسابقه دادم و از او پيشي گرفتم ، ولي زماني که سنگين وزن شدم، با او مسابقه دادم، او از من برد و فرمود: (هذه بتلك السبقة) يعني: «اين به آن در!» [أبو داود]


همچنين از ايشان روايت شده که گفته است: رسول خدا صلى الله عليه و سلم مرا با رداي خويش پوشانده بود و من نيز رقص حبشي ها در مسجد را تماشا مي کردم تا وقتيکه خودم خسته مي شدم. پس حتماً به دختران نورسيده اي که به بازي و سرگرمي علاقمند هستند توجه ويژه اي داشته باشيد. _[متفق عليه]

 

آنحضرت صلى الله عليه و سلم با بچه ها خردسال خانواده اش شوخي نموده با آنان مزاح نموده و مي خنديد. از عبدالله بن حارث -رضى الله عنه- روايت شده که مي گفت: پيامبر خدا صلى الله عليه و سلم عبدالله وعبيد الله و بسياري از بنى عباس -رضى الله عنهم- را به صف کرده و مي فرمود: (من سبق إلى فله كذا وكذا) يعني: "هرکس قبل از ديگران به من برسد چنان و چنان پاداش مي گيرد." تعريف مي کند که: آن بچه ها به سوي ايشان مسابقه مي دادند و بر دوش و کول وي مي افتادند و ايشان آنان را مي بوسيد و در آغوششان مي گرفت. _[أحمد]


از جابر -رضى الله عنه- نقل شده که مي گويد: همراه رسول خدا صلى الله عليه و سلم بوديم و به غذا دعوت شديم. در اين حين حضرت حسين -رضى الله عنه- در راه با بچه ها بازي مي کرد. پيامبر صلى الله عليه و سلم جلوي مردم به سرعت رفته و دستش را دراز کرد و حضرت حسين اين طرف و آن طرف مي دويد و پيامبر صلى الله عليه و سلم با او مي خنديد تا آنکه وي را گرفت و دستي را بر زير چانه اش و دست ديگر را بر سر وي و گوشهايش گذاشته و به آغوش گرفته و مي بوسيد. _[الطبراني]


استفاده از تلويزيون و ويديو در خانه ي مسلمان:

تلويزيون به عنوان خطرناک ترين رسانه هاي عمومي جديد شناخته مي شود. تلويزيون مانند تيغي دو لبه است مي توان با آن پايه ها و ارزش ها را کاشت يا تيشه اي است بر ريشه ي ارزش ها و مايه ي تباهي اخلاق. نقش تلويزيون دست کمي از نقش خانواده يا مدرسه ندارد، بويژه در ارتباط با کودکان و جوانان. حتي برخي به آن لقب پدر سوم را داده اند که حاکي از شدت تاثير آن از لحاظ آگاهي، بيداري درون و رفتار فرزندان دارد. از همين جا مي توان فهميد که بايد در رابطه با آنچه تلويزيون به خورد فرزندان مي دهد دقت نماييم. اين به معناي حذف تلويزيون نبوده و تنها به اين معني است که بايد از آن استفاده ي بهينه به عمل آمده و در جهت رضايت پروردگار متعال و پرورش اخلاق نيکو و دعوت به خوبي بهره برد تا به وسيله اي براي آموزش و تربيت تبديل شود و نه ابزاري براي نابودي انديشه هايي که کودکاني در خانه و مدرسه دريافته اند.

 بنابراين بايد گفت از تماشاي برنامه هاي بيهوده خودداري نموده و با شيوه اي زيبا و درست فرزندان را به اين نکته واقف سازيم که بيشتر چيزهايي که بر صفحه ي تلويزيون نمايش داده مي شود ضررش بيش از سود آن مي باشد. همانطور که اعضاي خانواده بهتر است از شب بيداري مقابل صفحه ي تلويزيون خودداري نمايند؛ به خاطر تلف کردن وقتي که نتيجه اش از دست دادن نماز صبح سروقت يا دير از خواب بيدار شدن و کسالت و تنبلي به علت کم خوابي خواهد بود.

همچنين ويديو يکي از رسانه هاي مهم است که بهتر است استفاده ي از آن با حضور پدر و مادر از اين وسيله به درستي بهره گرفته شود. اين عمل با تماشاي برنامه هاي سودمند و هدفمند صورت مي پذيرد برنامه هايي که به تربيت فرزندان و ارشاد آنان بپردازد و فيلم هايي که درباره ي علاج مسائل مهم خانواده باشند.

شخص مسلمان بايد کتابخانه اش را مجهز به نوارهاي ويديو (يا سي دي، دي وي دي و ...) علمي و ديني نمايد. البته بايد مراقب فرزندان در استفاده از نوارهايشان بود تا در دام فيلم هاي تباهگر از طريق دوستان ناباب نيافتند عليرغم وجود جايگزين هاي صحيحي که مي تواند خواسته هايشان را برآورده سازد.

 

ترجمه: مسعود

مصدر: سايت نوار اسلام

IslamTape.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.