Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465930
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

نگاه کردن به زنی که خواستگاری می شود

نگاه کردن به زنی که خواستگاری می شود

 

مرد مسلمان می تواند وقتی تصمیم به ازدواج با زنی می گیرد قبل از خواندن صیغه عقد‎ ‎او را نگاه کند تا از روی علم و آگاهی اقدام به ازدواج نماید و چشم بسته در این راه مهم قدم‎ ‎برندارد تا لغزش٬ اشتباه و پشمانی به دور باشد و از طرفی٬ چشم پیام رسان قلب است بعضی‎ ‎اوقات برخورد دو چشم با هم باعث ایجاد الفت بین دو قلب می شود.

 

مسلم ار ابوهریره روایت می نماید که گفت: پیش پیغمبر  صلی الله علیه وسلم  بودم یک نفر آمد و خبر داد که‎ ‎با یک زن انصاری ازدواج نموده است٬  پیغمبر  صلی الله علیه وسلم  فرمود: ( آیا او را نگاه کرده ای عرض  کرد خیر؟ فرمود برو او را نگاه کن چون چشم های انصار معیوب هستند). ت ۲۱۳‏.

مغیره بن شعبه می گوید: زنی را خواستگاری نمودم پیغمبر  صلی الله علیه وسلم  فرمود: ( او را نگاه کن٬‏‎ ‎دیدن او موجب دوام روابط شما می گردد).  

 

مغیره می گوید: پیش پدر و مادرش رفتم و فرموده پیغمبر  صلی الله علیه وسلم  را به ایشان خبر دادم٬ پدر و‎ ‎مادرش از موضع خوشحال نشدند ولی زن مزبور که خود را با چادر پوشیده بود از موضعآگاه شد گفت: اگر پیغمبر  صلی الله علیه وسلم  چنین دستور به شما داده است بیا نگاه کن٬ مغیره گفت: به او‎ ‎نگاه کردم و بعد او را نکاح نمودم. روایت ازاحمد و ابن ماجه و ترمرذی و ابن حیان و دارمی.

 

ملاحظه می شود که پیغمبر  صلی الله علیه وسلم  محل و مقداری را که جایز است به هنگام خواستکاری دیده‎ ‎شود٬ نه برای مغیره و نه برای آن مرد دیگر و تعیین ننموده٬ بعضی از علما گغته اند‎ ‎

 

آن محل صورت و دو دست آن زن می باشد. ولی با توجه به اینکه نگاه به صورت و دست زن‎ ‎و در غیر حالت خواستگاری نیز حلال است پس رویت حالت خواستگاری حتماً باید چیزیبیشتر از رویت عادّی باشد.

 

در حدیث است: (هر گاه زنی را خواستگاری نمودید و توانستید جاهایی را که موجب تشویقبر ازدواج می شود ببینید٬ تماشا کنید).  احمد و ابن ماجه و ترمذی و ابن حبان و دارمی.

 

‎ ‎بعضی از علما نسبت به تعیین این مقدار افراط نموده و بعضی دیگر سخت گرفه و تفریط نشان‎ ‎داده اند. ولی خیروبرکت در رعایت حدّ وسط است.

 

بعضی از محققین می گویند در زمان ما کسی که می خواهد با زنی ازدواج کند هر جایی ازبدن آن زن را که پدر و برادر او حق تماشای آن را داشته باشند آن مرد هم می تواند ببیند. و‎ ‎

 

حتّی می توان از حدیث مغیره استفاده نمود که خواستگاری می تواند با زن مورد نظرش و‎ ‎همراه با یکی از محارم آن زن ضمن رعایت حجاب اسلامی به جایی که مباح است بروند تا بر‎ ‎علم و فهم و شعور همدیگر اطّلاع حاصل نمایند و از نحوه تفکّر هم آکاه شوند

 

همچنین مردی که تصمیم به ازدواج با زنی دارد می توان بدون اطّلاع آن زن و خانواده اش٬‏‎ ‎

او  را ببسند. جابر بن عبدالله در مورد زنش می گوید: در پشت درخت خود را پنهان می‎ ‎کردم  تا او را ببسنم.

 

از حدیث مغیره روشن می شود که یک پدر مسلمان اجازه ندارد٬ دخترش را از دیدن کسی که‎ ‎می خواهد او را خواستگاری نماید منع کند و بگوید عادت٬ اجازه چنین کاری را نمی دهد چون‎ ‎شرع برعادات و رسوم مقّدم تر است. البتّه نه پدر و نه خواستگار و نه زن حق ندارند به بهانه‎ ‎نامزد بودن آنها را آزاد نمایند که هر جا که می خواهند بدون محرم بروند و هر فجایعی راانجام دهند همانطوری که عدّه ای از غرب زذه ها چنین کارهایی را انجام می دهند. اسلام افراط و تفریط را قبول ندارد.


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.