Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465954
 
 
 

از انس بن مالک رضی الله عنه  روايت است : (أن عبدالرحمن بن عوف جاء إلي رسول الله صلی الله علیه وسلم  و به أثر صفرة فسأله رسول الله صلی الله علیه وسلم  فأخبره أنه تزوج امرأة من الأنصار، قال: کم سقت لها؟ قال : زنة نواة من ذهب، قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم ولو بشاة) «عبدالرحمن بن عوف نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد در حاليکه آثار زردي (زعفران يا حنا) بر او ديده مي‌شد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  از حال او پرسيد، (عبدالرحمن بن عوف) در پاسخ گفت که با زني از انصار ازدواج کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : چقدر مهريه برايش قرار داده‌اي؟ گفت به اندازه وزن يک هسته خرما طلا، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم وقتي ازدواج کسی را تبريک مي‌گفت مي‌فرمود : (بارک الله لکم و بارک عليکم، و جمع بينکما في خير) «خداوند خودتان و ازدواجتان را پربرکت و اجتماعتان را پرخير کند». ابن ماجه (1905)

******************

از ابن عباس روايت است: (أن جارية بکراً أتت النبي صلی الله علیه وسلم  فذکرت له أن أباها زوجها و هي کارهة، فخيرها النبي -صلى الله عليه وسلم). «دختري (بکر) نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد وبه او گفت که : پدرش بدون رضايتش، او را به عقد کسي درآورده است، پيامبر صلی الله علیه وسلم  او را (در فسخ عقد) اختيار داد». صحیح ابن ماجه (4711)

******************

از خنساء بنت خدام أنصاري روايت است: (أن أباها زوجها و هي ثيب، فکرهت ذلک، فأتت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- فرد نکاحها). «او بيوه بود و پدرش بدون رضايت او، او را به عقد کسي درآورد، نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  رفت و نکاحش را باطل کرد». مسلم (886)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

روابط زن و مرد در جامعه

سئوال : نظر اسلام در رابطه با اختلاط زن و مرد چيست ؟

 

   جواب : ملاقات و برخورد میان مردان و زنان  در حد ذات خود حرام نیست ،بلکه اگر هدف از برخورد میان آنان یک مقصد عالی و بزرگی از قبیل دانش سودمند، کار نیکو ،برنامه خیر و تلاش مطلوبی را دنبال نماید که تحقیق آنها نیازمند تلاش دو جانبه زن و مرد و همکاری دو طرفه آنها د ر برنامه ریزی ، توجیه و اجرای ان باشد، جائز و مطلوب است .

 

البته نباید فراموش کرد که اینها به این معنی نیست که حدود و مرزهای میان آنان برداشته شود و محدودیتهای شرعی که به عنوان ضابطه و قانون هرگونه برخورد و همکاری است به دست فراموشی سپرده شود و گروهی چنین بپندارند که آنان مانند ملائکه پاک و مطهرند

 

به طوری که نه خود خطایی می کنند ونه خطایی متوجه آنان می شود و[با آن دستاویز ] بخواهند جامعه غربی را به جوامع ما انتقال بدهند . آنچه در این باره لازم و واجب می باشد ، مشارکت در کارهای خیر و تعاون و همکاری در امور نیک و تقوا است د ر چارچوب برنامه اسلام . از جمله :

 

1- التزام و تعهد هر دو گروه نسبت به فرو گرفتن چشم . به این معنا هیچ کدام از مرد وزن نه به عورت هم و نه با شهوت به یکدیگر نظر نکنند و بدون نیاز [به یکدیگر ] نظر طولانی نکنند . خداوند متعال می فرماید :{ ای رسول ، مردان مومن را بگو تا چشمان خود را [از نگاه ناروا ] بپوشند و ناموس خود را [از کار زشت با زنان ]محفوظ دارند که این بر پاکیزگی [جسم و جان] شما اصلح است البته خداوند به هر چه انجام دهید کاملا" است . ای رسول ، زنان مومن را بگو تا چشمان خود را [ از نگاه نا روا ] بپوشند و ناموس خود را[از عمل زشت ] محفوظ دارند .}

 

2- التزام و تعهد زن به پوشیدن لباس شرعی و مو قرانه ای که جز صورت و کف دستها تمام اندام او را بپوشاند لباسی که موجب  ستر زینت بوده (شفاف ، تنگ و نازک که بدن او و برجستگیهای آنرا نشان دهد نبا شد ) خداوند متعال می فرماید : {و زینت و آرایش خود جز آنچه اضطرارا" ظاهر می شودبر بیگانه آشکار نسازند و باید سینه و دوش خود را با مقنعه بپوشا نند.}[النور/ 31[

 

قول صحیح دسته ای از اصحاب بر این است که آنچه از زینت ظاهر گردد همان صورت و کف دستها ست . خداوند متعال در توجیه دستور پوشیدن لباس شرعی و موقرانه می فرماید :{این کار برای اینکه آنها [به عفت و حریت ] شناخته شوند تا از تعرض و جسارت [ هوس رانان ] آزار نکشند برای آنان بسیار بهتر است .} [الاحزاب/ 59.[

 

یعنی لباسی باشد که زن آزاده ،پاکدامن و متین را از زن عشوه گر و آلوده و بی پروا جدا و متمایز سازد . در آن صورت است که هیچ کسی برای اذیت و آزار ، به حریم زن عفیف و متین تعدی  نمی کند . به دلیل اینکه لباس و ادب وی به نحوی ا ست که هر کسی او را ببیند به او احترام می کند و حرمت او را نگه می دارد .

 

3- التزام وتعهد نسبت به اخلاق و رفتار اسلامی درهمه چیز به ویژه در برخورد با مردان:

 

 

الف.  در سخن گفتن ؛ به گونه ای که از تحریک و تهییج (مردان )دور باشد . خداوند متعال میفرماید :« زنهار! با ناز و کرشمه با مردان سخن نگویید مبادا آنکه دلش بیمار است به طمع افتد ، بلکه متین و درست   و نیکو سخن گویید .» [الاحزاب / 32[

 

ب. در راه رفتن ؛خداوند متعال میفرماید :«و آنطور پا به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود »  [النور/31] بلکه مانند آن زن راه برود که خداوند او را در قرآن توصیف نموده است که می فرماید :«یکی از دختران با کمال وقار و حیا به سوی موسی باز آمد .» [القصص/25[

 

ج.در حرکات؛ یعنی زن نباید در تحرک و جنب و جوش بدنی ، شکسته وبا ناز و کرشمه حرکت کند مانند زنانی که حدیث شریف نبوی در توصیف آنان می گوید «آنانی که خود منحرف و دیگران را هم منحرف می کنند [الممیلات المائلات ] و همچنین نباید کارهایی که او را از صنف خود نمایان جاهلیت (قدیم و جدید )قرار دهد از او صادر نشود .»

 

4- از هر چیزی که باعث تحریک و جلب توجه جنس مخالف گردد مانند بوهای خوش و رنگهای شاد (که باید در خانه از انها استفاده نماید نه در کوچه و خیابان و نه هنگام برخورد با مردان ،) اجتناب  ورزد .

 

5- زن و مرد نا محرم در صورتی که محرمی با آنها نباشد ،باید از خلوت اجتناب  ورزد . احادیث صحیح از چنین عملی نهی کرده اند ، و حضرت (ص) میفرماید « وقتی که زن و مردی با هم خلوت می کنند [ سومین آنان شیطان ]؛ چرا که درست نیست اتش و هیزم را (بدون مانع ) در کنار هم گذاشت. و به ویژه هر گاه خلوت ، با یکی ا ز خویشا وندان همسر باشد ، که آن خطرناکتر است  و حدیث نبوی در این باره روایت شده است « از وارد شدن بر زنان در خلوت بپرهیزید .»

 

 

گفتند ای رسول خدا ! «نظر شما در مورد برادر همسر چیست ؟»

 

حضرت (صلی الله علیه وسلم ) فرمود:«برادر همسر ، مرگ است »

 

یعنی سبب هلاکت است ؛ زیرا او می تواند (بد ون هیچ ترس و مانعی )مدت زیادی با زن بنشیند و خویشاوندی را وسیله ای برای توجیه خلوت و ملاقات خود قرار دهد و این بسیار خطرناک است .

 

6- ملاقات زن و مرد در حد نیاز و اندازه  که کار مشترک آنان ایجاب می کند ، باشد نه بیش از اندازه ؛ چنان که از حد لازم بگذرد و باعث شود زن زا از    فطرت و حال خود خارج کند و او را به قیل و قال مشغول کند ،و تا به این صورت از وظیفه خود در رسیدگی به امور خانه و فرزندان باز ماند .

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.