Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9466020
 
 
 

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذا تزوج أحدکم امرأة، أو اشتري خادما، فليأخذ بناصيتها، وليسم الله عزوجل و ليدع بالبرکة، و ليقل : اللهم إني أسألک من خيرها وخير ما جبلتها عليه، و أعوذ بک من شرها و شر ما جبلتها عليه). «هرگاه يکي از شما زني را به ازدواج خود درآورد يا خادمي را خريد، دست بر پيشاني‌اش بگذارد و بسم الله بگويد و براي او از خدا طلب برکت کند ». ابوداود (2146)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أحق ما أوفيتم من الشروط، أن توفوا به ما استحللتم به الفروج) «سزاوارترين شروطي که بايد به آن وفا کنيد شروط نکاح است». متفق عليه : بخاری (5151)، مسلم (1418)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

فوائد کلی در رفع مشکلات ناشی از ارتباطات تلفنی نامشروع

فوائد کلی در رفع مشکلات ناشی از ارتباطات تلفنی نامشروع

 

در مقابل مشکلاتی که امروزه دامنگیر جوانان شده است چند اصل کلی و مهم را یادآور می‌شویم که کمک مؤثری در تشخیص این مشکل می‌کند، و به امید خداوند گشایشی و راه علاجی مؤثر برای آن موضوع خواهد بود.

1- شایسته است که هر دختر جوانی تلفن‌های مشکوکی که از سوی افراد ناشناس به او می‌شود را سریعاً قطع کند، و باید بداند که در این گونه اعمال تنها او قربانی و صید آن خواهد شد، مگر این که لطف خداوند شامل حالش گردد و زودتر متوجه اشتباهش شود و در صدد رفع اشتباهش برآید.

2- با وجود تذکرات زیاد و گفتن سرگذشت‌های دردآور در این زمینه، اما باز می‌بینیم که تعداد زیادی از دختران مسلمان از سرگذشت‌های همنوعان خود پند و عبرت نگرفته اند.

و بدون توجه و بی‌اهمیت به عواقب و خیم آن اقدام به این کارها می‌کنند، و در برابر این همه پند و موعظه‌ها و بیان وقایع بازهم شاهد بروز موارد بیشماری از این معضلات از سوی دختران مسلمان هستیم.

3- پدر و مسئول خانواده در برابر این امور باید هشیار باشد و ارتباط صمیمی با خانواده داشته باشد، و از حال و امورات آنها لحظه به لحظه باخبر باشد و مشکلات‌شان را حکیمانه برطرف کند، چرا که او حاکم و خانواده اش رعیت او می‌باشند، و وظیفه شرعی و دینی مسئولیت مواظبت از آنها تا روز قیامت بر عهده او خواهد بود.

4- رفت و آمد افراد خانواده به خارج از منزل به خصوص رفتن زنان، بدون محرم را کنترل و آنها را برای برآورده‌کردن حاجات‌شان همراهی کنند.

5- توجیه و بیدارنمودن افراد خانواده نسبت به این گونه امورات و معضلات و ترساندن آنها از واقع‌شدن در بلاهایی که از اینگونه رفتارها ناشی می‌شود.

6- تشویق‌نمودن جوانان به زود ازدواج‌کردن و ازدواج خیریه را به راه انداختن.

7- بچه‌ها را تنها با تلفن رها نکنند، و این چیز تأسف باری است که ما در آن سستی به خرج می‌دهیم، و این از جمله مسائلی است که منجر به مشکلاتی برای خانواده‌ها می‌شود.

8- در خانه نسبت به زن بی‌توجه نباشد، و از همصحبتی با او کوتاهی نورزد و خود را با خواندن مجلات و دیدن تلویزیون سرگرم نکند، و از همنشینی با دوستان‌شان و سرگرم‌شدن با آنها و گذراندن وقت در جاهای لهو و لعب صرف‌نظر کند.

9- باید از ورود وسایل مبتذل «نوارها و مجلات و فیلم‌های مبتذل» به خانه جلوگیری کند. شایسته است که افراد خانواده را در انتخاب کانال‌های خوب تلویزیون یاری کند و آنها را از خطرات نگاه‌کردن به کانال‌های موسیقی مبتذل آگاه کنند.

10- پرهیز از ایجاد جو شک و تردید بدون دلیل در بین افراد خانواده و ایجاد جوی مملو از اعتماد و اطمینان نسبت به همدیگر و ساختن شخصیت افراد خانواده بر همین اساس و کاشتن بذر اعتماد و اطمینان و آرامش در دل تک تک افراد خانواده.

11- حل مشکلات کوچک و بزرگ خانواده با درایت و حکمت و عدم اعمال خشم و غضب و عصبانیت‌های بی‌مورد.

12- آگاه‌کردن دختران جوان به خطرات نرم و نازک صحبت‌کردن در تلفن با دیگران و طولانی‌کردن مکالمات، زیرا این یکی از دلایلی است که طرف دیگر مکالمه «مزاحم تلفنی» را وامی‌دارد که جری‌تر شود و تماس‌ها را تکرار کند.

13- مسئول خانواده گوشی را بلافاصله پس از قطع آن بردارد تا به طرف مقابل بفهماند که هنوز دختر در حال گوش‌دادن به مکالمه اش است، «تا او را تنبیه نماید و مچش را بگیرد».

14- «در پایان» هدایت و بازگشت به راه راست را برای این فریب‌خوردگان به جای درخواست هلاکت و نابودی آنان از خداوند منان مسئلت بداریم.

 

فوائد کلی (2)

در اینجا لازم است که به بعضی دیگر از راه حل‌هایی که ممکن است ما را در برطرف‌کردن اینگونه مشکلات و معضلات یاری کند اشاره کنیم:

1- حل اینگونه مشکلات را به قاضی واگذار کنیم ابتدا تنبیه و سپس مجازات این روشی است نیکو در دفع و مجازات منحرفین.

2- به کاربردن شیوة تربیتی درست: خانواده از شیوة تربیتی نرمش همراه با توجیه و در تنگنا قراردادن فرزندان چه از دختران و پسران باید استفاده کند.

3- هوشیاری به خرج‌دادن که شامل توجیه و راهنمایی‌کردن افراد خانواده و آگاه‌کردن‌شان نسبت به خطراتی که در بعضی از گفتگوهای تلفنی نهفته است، همچون افراد غریبی که در پشت گوشی تلفن مراقبند تا افراد پاک و معصوم را به دام خود بیاندازند، و شما را به موارد ذیل توصیه می‌کنم:

1- مشاهده‌نکردن فیلم‌ها و مجلات مبتذل، در مقابل استفاده از مجلات هدفمند و کتاب‌های مفید.

2- پرکردن اوقات فراغت دختران و پسران به نحو احسن.

3- تقویت قوة دینی و ایمانی در قشر جوان.

4- برگزاری مسابقات هدفمند و سودمند.

5- دوری از دوستان بد و انتخاب دوستان خوب و شایسته.

6- جلوگیری از برقراری روابط عاطفی بین دختر و پسر جوان هرزه‌ای که کاری جز اذیت و آزار دیگران ندارد.

7- پدران و مادران باید معیارهای تربیتی صحیح را بیاموزند.

8- توجه شوهر به همسر و دادن حق شرعی او در زندگی زناشویی به نحوا حسن.

9- جلوگیری از بی‌توجهی مادران نسبت به دختران‌شان.

10- حساس‌کردن افکار عمومی و تربیت اجتماعی به طور گسترده در بارة این معضلات خانمانسوز.

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.