Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465880
 
 
 

از مغير بن شعبه روايت است: نزد پيامبر  صلی الله علیه وسلم رفتم و با او درباره زني که قصد خواستگاريش داشتم صحبت کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذهب فانظر إليها، فإنه أجدر أن يؤدم بينکما) «برو او را نگاه کن چون اين امر رابطه بين شما را پايدارتر مي‌کند».نسایی (69/6) و ترمذی (1093)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

برخی اعمال مخالف شرع بانوان در خانواده و زندگي زناشويي

برخی اعمال مخالف شرع بانوان در خانواده و زندگي زناشويي

 

الحمدالله رب العالمين، والعاقبه للمتقين، ولاعدوان الا علي الظالمين، والصلاه والسلام علي محمد الذي ارسله ربه رحمه للعالمين و علي آله و صحبه اجمعين.

 

1.            استفاده از ظروف طلا و نقره و خوردن و آشاميدن در آن‌ها. مانند قاشق و چنگال طلا و غيره. پيامبر  صلی الله علیه وسلم  ما را از اين كار بازداشته و فرموده است : «در ظروف طلا و نقره نياشاميد و در كاسه‌هاي طلا و نقره نيز نخوريد. اين‌ها در دنيا براي غير از شماست و در آخرت مختص شماست». [متفق عليه].

حكمت تحريم آن‌ها چه بسا به خاطر اسراف، فخرفروشي، تكبر و دل‌شكني فقرا باشد. پيامبر  صلی الله علیه وسلم  فرموده است : «كسي كه در ظروف طلا يا نقره مي‌خورد يا مي‌آشامد، در واقع فقط آتش جهنم را در شكمش به صدا در مي‌آورد». [روايت مسلم].

 

2.            آويزان كردن تصاوير روح‌دار بر ديوار خانه يا گذاشتن آن‌ها و مجسمه بر روي تاقچه، چنانچه در مظان شرك و بزرگداشت باشند.

پيامبر  صلی الله علیه وسلم  فرموده است : «فرشتگان به خانه‌اي كه در آن سگ يا تصوير باشد، وارد نمي‌شوند». [روايت مسلم].

 

3.            مخالفت با چندزني و خائن دانستن شوهر در حق همسرش به سبب اينكه چندزني را روا دانسته است، هرچند بتواند به شرايط و آداب آن عمل كند.

چنين نگرشي درست نيست، زيرا خداوند فرموده است : «و اگر در اجراي عدالت ميان دختران يتيم بيمناكيد، هرچه از زنان [ديگر] كه شما را پسند افتاد، دو دو، سه‌سه، چهار چهار، به زني گيريد. پس اگر بيم داريد به عدالت رفتار نكنيد به يك [زن آزاد] يا به آنچه [از كنيزان] مالك شده‌ايد [اكتفا كنيد]. اين [خودداري] نزديك‌تر است تا به ستم گراييد و [بيهوده عيالوار گرديد]. [نساء 3].

بنابراين خداوند اصل چندزني را روا داشته، گرچه آن را مشروط به آداب و شرايطي دانسته است و نمي‌توان مطلقاً آن را مردود و ناپسند دانست، زيرا در اين صورت مصداق اين فرموده‌ي خداوند مي‌شويم كه مي‌فرمايد : «اين بدان سبب است كه آنان آنچه را خدا نازل كرده است خوش ندانسته، و [خدا نيز] كارهايشان را باطل كرد». [محمد : 9].

يا اين آيه كه مي‌فرمايد : «و هيچ مرد و زن مؤمني را نسزد كه چون خدا و فرستاده‌اش به كاري فرمان دهند، براي آنان در كارشان اختياري باشد؛ و هر كس خدا و فرستاده‌اش را نافرماني كند قطعاً دچار گمراهي آشكاري گرديده است». [احزاب : 36].

 

4.            نافرماني از شوهر و بلند كردن صدا در برابر او نيز ناسپاسي و انكار خوبي‌هايش و هميشه با سبب و بي‌سبب از او گلايه داشتن.

از عمه‌ي حصين بن محصن روايت كرده‌اند كه گفت : «براي كاري پيش پيامبر خدا صلی الله علیه وسلم  رفتم. حضرت فرمود : اين زن كيست! آيا شوهر دارد؟ عرض كردم : بله، فرمود : در حق او چگونه‌اي؟ گفتم : هيچ حقي را از او فرو نمي‌گذارم، مگر آنكه نتوانم. فرمود : تو در نزد او چه جايگاهي داري؟‌ قطعاً او سبب بهشتي يا دوزخي شدن تو خواهد بود». [روايت نسايي].

همچنين پيامبر  صلی الله علیه وسلم  فرموده است : «اگر مي‌خواستم شخصي را فرمان دهم تا براي كسي به سجد افتد، قطعاً زن را فرمان مي‌دادم تا براي شوهرش سجده كند». روايت ترمذي و احمد].

بنابراين شوهر بر همسرش حق بزرگي دارد، و فرمانبري از او واجب است. راستي چگونه است حال آن زناني كه در حق شوهرانشان سهل‌انگارند و از او نافرماني مي‌كنند و او را از خود ناراضي نگه مي‌دارند.

پيامبر  صلی الله علیه وسلم  فرموده است : «سه گروه هستند كه نماز و دعايشان بالاتر از گوش‌هايشان نمي‌رسد : برده‌ي فراري تا اينكه بازگردد. زني كه شب را به صبح رساند و همسرش از او خشمگين باشد، و پيشواي مردمي كه او را دوست نمي‌دارند». [روايت ترمذي].

 

5.            افشاي آنچه در روابط زناشويي رخ مي‌دهد؛ از قبيل، گفت‌وگوهاي شخصي، اسرار و اختلافاتي كه چه بسا ميان هر زن و شوهري وجود داشته باشد.

اين‌ها جزء‌ اسرار زن و شوهر است و نمي‌بايد آن‌ها را پيش خويشاوندان، دوستان و ديگران فاش نمود. به ويژه امور مربوط به روابط جنسي ميان زن و شوهر كه جداً بايد از بازگفتن آن‌ها خودداري كرد.

 

6.            كاهش غيرضروري تولد فرزند و تلاش براي محدود كردن نسل. امري كه موجب كاهش امت اسلامي مي‌شود. پيامبر  صلی الله علیه وسلم  فرموده است :

«با زناني كه بسيار مهربان و بچه مي‌زايند، ازدواج كنيد، زيرا كثرت شما موجب افتخار من در برابر امت‌هاي ديگر است». [روايت ابوداود و نسايي].

نبايد از ترس فقر و تنگدستي از داشتن فرزند بيش‌تر خودداري كرد، مگر اينكه در اين ميان ضرورت و عذري وجود داشته باشد، مانند بيماري يا ناتواني در تربيت آنان. زيرا خداوند چنانكه به شما روزي داده است، روزي آ‌نان را نيز خواهد داد. خداوند بلندمرتبه مي‌فرمايد :

«و چه بسا جانداراني كه نمي‌توانند متحمل روزي خود شوند. خداست كه آن‌ها و شما را روزي مي‌دهد، و اوست شنواي دانا». [عنكبوت : 60]

همچنين روا نيست به سبب ترس از شكسته شدن و از دست دادن زيبايي و نشاط جواني به تأثر از تبليغات دشمنان اسلام، از داشتن فرزندان بيش‌تر سر باز زد.

و به ياد داشته باشيد كه انسان چون از دنيا رود، پرونده‌ي اعمالش بسته مي‌شود، مگر در سه مورد كه يكي از آن‌ها داشتن فرزند صالح است كه براي او دعا مي‌كند.

از اين‌رو اگر داراي فرزنداني باشي كه آنان را طبق آموزه‌هاي ديني تربيت كرده باشي، پس از مرگت نيز از نتيجه‌ي اين كارت بهره‌مند خواهي شد.

 

7.            مسؤول ندانستن خود در برابر خداوند نسبت به خانواده. پيامبر  صلی الله علیه وسلم  فرموده است : «همه‌ي شما (در مسؤوليت داشتن) چون شبانيد، و همه‌ي شما در قبال رعيت خود مسؤول هستيد. پيشوا و رهبر چون شبان است و در قبال رعيتش مسؤول است، و مرد در خانواده‌اش چون شبان است و در قبال رعيتش مسؤول است، و زن در خانه‌ي همسرش چون شبان است و در قبال رعيتش مسؤول است». [متفق عليه]

 

8.            اهتمام نداشتن به تربيت فرزندان، تربيت اسلامي و درست و بدون تأثيرپذيري از فرهنگ غيراسلامي كه از سوي دشمنان اسلام به جوامع اسلامي نفوذ مي‌يابد.

به عنوان نمونه مادر در خريد پوشاك فرزندانش دقت ندارد و براي آنان لباس‌هايي مي‌خرد كوتاه و نامناسب يا لباس‌هايي كه بر آن‌ها تصاوير و جملات فرهنگ بيگانه كه با فرهنگ و آموزه‌هاي ديني منافات دارد، قرار دارد. يا اينكه موهاي سر فرزندش را به شكل و فرم موهاي غربيان اصلاح مي‌نمايد كه همه‌ي اين كارها به سبب تقليد و تشبه به نامسلمانان و دوري از فرهنگ و هويت خويش ناروا و ناپسند است.

 

9.            وادار ساختن شوهر به تهيه‌ي آنچه كه فراتر از توان است. از قبيل خريد لوازم تزييني منزل، هدايا و پوشاكي كه هزينه‌ي بالا مي‌طلبد.

 

10.       عدم تلاش و دقت براي زيبا و آراسته ظاهر شدن به هنگام آمدن شوهر به منزل. برخي زنان با لباس آشپزي كه بوي غذا به خود گرفته است از شوهرشان استقبال مي‌كنند، ولي برعكس وقتي براي ديدار دوستانشان از منزل بيرون مي‌روند، كاملاً خود را آراسته و زيبا مي‌نمايند.

 

11.       درخواست طلاق بدون هيچ مشكل و سبب شرعي. پيامبر  صلی الله علیه وسلم  فرموده است :

«هر زني كه بدون هيچ مشكلي از شوهرش طلاق درخواست نمايد بوي بهشت هم بر او حرام است». [روايت ابوداود و ابن ماجه]

 

وصلی الله وسلم علی نبینا محمد وعلی آله وصحبه أجمعین.‏

وآخر دعوانا أن الحمدلله رب العالیمن.‏

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.