Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465830
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : ) أکمل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا، و خيارکم خيارکم لنسائهم ) «کاملترين مؤمنان از لحاظ ايمان،خوش اخلاقترين آنان‌اند و بهترين شما کساني هستندکه براي همسرانشان بهترند»ترمذی (1172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  که وقتي از او سؤال شد حق همسران ما بر ما چيست؟ فرمود : (أن تطعمها إذا طعمت و تکسوها إذا اکتسيت ولاتضرب الوجه و لاتقبح ولاتهجر إلا في البيت) «هرگاه غذا خوردي به او هم غذا بدهي، و هرگاه لباس خواستي براي او هم لباس فراهم کني (غذا و پوشاکش را فراهم کن)، و به صورت او نزني و به او ناسزا نگوئي و تنها در خانه بسترش را ترک کن».ابوداود (2128)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (ألا إن لکم علي نسائکم حقا و لنسائکم عليکم حقا) «آگاه باشيد که همسرانتان بر شما حقي دارند همانطور که شما بر آنان حقي داريد».ترمذی (1173

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (لعن رسول الله صلی الله علیه وسلم  المحلل و المحلل له) «پيامبر صلی الله علیه وسلم  محلل(حلال کننده زني که سه طلاق شده) و محلل له(مردي که زن برايش حلال شده – شوهر اول) را لعنت کرده است».ترمذی (1128)

******************

در صحيح مسلم از ابوهريره روايت است که پيامبر صلی الله علیه وسلم  از نکاح شغار نهي کرد. و فرمود شغار اين است که مردي، به مردي ديگر بگويد : (زوجني ابنتک و أزوجک ابتني، أو زوجني أختک و أزوجک أختي) «دختر را به ازدواج من در بياور، تا من (در مقابل)، دخترم را به ازدواج تو درآورم، يا خواهرت را به ازدواج من در بياور تا من هم (در مقابل) خواهرم را به ازدواج تو درآورم».مسلم (1416) در حديثي ديگر فرمودند : (لاشغار في الإسلام) «در اسلام شغار نيست».مسلم (1415)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است : (أن مرثد بن أبي مرثد الغنوي کان يحمل الأساري بمکة، و کان بمکة بغي يقال لها عناق، و کانت صديقته، قال : جئت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقلت : يا رسول الله أنکح عناقا؟ قال : فسکت عني فنزلت : ) وَالزَّانِيَةُ لاَيَنکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( فدعاني فقرأها علي وقال : لاتنکحها) «مرثد بن ابي مرثد غنوي اسيران را به مکه حمل مي‌کرد، در مکه زن زناکاري به نام عناق که دوست مرثد بود زندگي مي‌کرد، مرثد گفت : نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم  رفتم و گفتم : اي رسول خدا! آيا عناق را به ازدواج خود درآورم؟ مرثد گويد : پيامبر در جواب من ساکت ماند، سپس اين آيه نازل شد:) وَالزَّانِيَةُ لاَينَکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( مرا صدا زد و آيه را برايم خواند، و فرمود : با او ازدواج نکن».ابوداود (2037)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آيا ازدواج با يک زن بيوه بدون اطلاع خانواده اش و بدون ثبت در شناسنامه و فقط در حضور شاهدان صيغه عقد خوانده شود درست است؟

آيا ازدواج با يک زن بيوه بدون اطلاع خانواده اش و بدون ثبت در شناسنامه و فقط در حضور شاهدان صيغه عقد خوانده شود درست است؟

 

يکي از رفقايم ازمن سوالي پرسيد و منم در حقيقت جوابش را ندانستم! گفت ايا ازدواج با يک زن بيوه بدون اينکه هيچ کدام يک از اعضاي خانواده طرفين بدانند و در شناسنامه ثبت نشود و فقط در حضور شاهدان صيغه عقد خوانده شود ايا اين نوع ازدواج درست است؟

 

الحمدلله،

خير، زيرا يکي از شروط صحت ازدواج کسب اجازه از ولي (يعني سرپرست زن) و حضور داشتنش در جلسه عقد است، بدليل اينکه پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمود : «أيما امرأة لم ينکحها الولي فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فنکاحها باطل». ابن ماجه (1879).

يعني: «هر زني که ولي او را ازدواج ندهد ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است».

و فرمود: «لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل». ابن حبان (1247).

يعني: «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».

پس چون بدون کسب رضايت و اطلاع ولي و سرپرست آن زن صورت گرفته، ازدواج صحيح نيست.

بطور کلي براي آنکه ازدواج شرعي شود بايد تمام شروط زير بوجود آيند:

1- رضايت و حضور ولي زن يا وکيل او در هنگام خواندن صيغه ي عقد.

2- حضور داماد يا وکيل او در هنگام خواندن صيغه ي عقد.

3- وجود دو شاهد مسلمان در هنگام خواندن صيغه ي عقد.

4- رضايت دختري که نکاح مي‌شود.

5- خواندن صيغه عقد و رد و بدل کردن ايجاب و قبول از طرف ولي زن و داماد (يا وکيلانشان).

اگر تنها يکي از شروط فوق نباشد، ازدواج باطل است و مقاربت آنها در حکم زنا خواهد بود.

در ضمن بايد مد نظر داشت که هرچند ثبت ازدواج در شناسنامه واجب نيست، اما براي جلوگيري از سوء استفاده و فريب کاري مسلمانان ضرورت دارد، چه بسا بيوه اي با مردي ازدواج کند و آنرا در شناسنامه ثبت نکند اما بعد از طلاق و جدايي با مرد ديگري ازدواج کند و شوهر جديد از ازدواج قبلي آن زن بي اطلاع باشد، و اين خيانت و فريبي در حق آن مسلمان است! و يا ممکن است سوء استفاده هاي ديگري انجام شود، در کل در دنياي امروز ثبت ازدواج و طلاق در شناسنامه کار پسنديده و ضرورت بنظر مي رسد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.