Tue, 15 Apr 2025سه شنبه 26 فروردين 1404
صفحه اصليخانوادهمقالات متفرقهفقه ازدواج و طلاقسوال و جوابكليپهاي صوتيكليپهاي تصويريکتابخانهدر باره ی سايت
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9482419
 
 
 

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌ فرمايد : (والرجل راع في أهله و هو مسئول عن رعيته) «مرد سرپرست خانواده است ونسبت به آنان سؤال مي‌شود».متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايفرک مؤمن مؤمنة إنکره منها خلقا رضي منها آخر) «هيچ مرد مؤمني نبايد کينه زن مؤمني را به دل بگيرد، چون اگر رفتاري را از او نپسندد،رفتار ديگري را از او مي‌پسندد».مسلم (469)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : ) أکمل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا، و خيارکم خيارکم لنسائهم ) «کاملترين مؤمنان از لحاظ ايمان،خوش اخلاقترين آنان‌اند و بهترين شما کساني هستندکه براي همسرانشان بهترند»ترمذی (1172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  که وقتي از او سؤال شد حق همسران ما بر ما چيست؟ فرمود : (أن تطعمها إذا طعمت و تکسوها إذا اکتسيت ولاتضرب الوجه و لاتقبح ولاتهجر إلا في البيت) «هرگاه غذا خوردي به او هم غذا بدهي، و هرگاه لباس خواستي براي او هم لباس فراهم کني (غذا و پوشاکش را فراهم کن)، و به صورت او نزني و به او ناسزا نگوئي و تنها در خانه بسترش را ترک کن».ابوداود (2128)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (ألا إن لکم علي نسائکم حقا و لنسائکم عليکم حقا) «آگاه باشيد که همسرانتان بر شما حقي دارند همانطور که شما بر آنان حقي داريد».ترمذی (1173

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

بر زن در حال عده وفات شوهرش،چه چیزهایی حرام است؟

الحمدلله،

بر زن در حال عده وفات پنج چيز حرام است كه در اصطلاح «حداد» ناميده مي‌شود:

 

اول: استفاده از هر نوع عطر و خوشبويي: زن شوهر مرده نبايد نه به بدنش و نه به لباسش عطر بزند، و همچنين اشياء و وسايل خوشبو و عطري را استعمال نكند؛ به دليل فرموده رسول الله صلی الله علیه وسلم ‏ در حديث صحيح: «ولا تمس طيباً». «زن شوهر مرده نبايد عطر استفاده كند».

 

دوم: استفاده از آرايش در بدنش: بر وي حنا كردن و استفاده از هر نوع آرايش همانند سرمه كشيدن، رنگ كردن پوست حرام است، جز در مواردي كه هدف از استفاده درمان باشد نه تزيين و آرايش. لذا براي درمان مي‌تواند شب‌ها از سرمه استفاده كند و روزها آن را پاك نمايد. همچنين چشمش را مي‌تواند با داروها غير از سرمه درمان كند؛ البته چيزهايي كه براي آرايش و تزيين نباشد.

 

سوم: استفاده از لباس‌هاي زر و زيوردار، بلكه بر روي واجب است كه از لباس‌هايي استفاده كند كه زر و زيور نداشته باشد، ولي رنگ خاصي بر وي واجب نمي‌شود، بلكه هر چه كه بطور عادي مي‌پوشد، استفاده نمايد.

چهارم: پوشيدن هر نوع طلاجات حتي انگشتر

 

پنجم: شب ماندن در منزل و خانه‌اي كه مال شوهرش نيست؛ و بدون عذر شرعي از منزلي كه شوهرش در آن وفات كرده بود و خودش در آن زندگي مي‌كرد، جابجا نشود، حتي براي عيادت بيماري بيرون نرود، يا براي ديدن و زيارت دوستي و يا فاميل نزديكي بيرون نرود، ولي در روز براي نيازهاي ضروري زندگي‌اش مي‌تواند بيرون رود و غير از موارد پنجگانه فوق از چيزهاي ديگري كه خداوند حلال نموده است، نبايد باز داشت.

 

امام ابن القيم در كتاب ]الهدي النبوي[ (5/507) گفته است: از چيدن ناخن‌ها و تميز كردن موي زير بغل و ساير موهاي زايد بدن، و از غسل كردن با سدر (برگ كنار) و حمام نمودن و شانه كردن موي سرش باز داشته نمي‌شود.

 

شيخ الاسلام ابن تيميه در مجموع الفتاوي (34/27، 28) گفته است: براي وي جايز است هر آنچه را كه خداوند حلال نموده است بخورد همانند ميوه و گوشت: همچنين بنوشد هر آنچه را كه خداوند حلال كرده است. در ادامه گفته است: همچنين هر كار و حرفه حلالي كه مي‌تواندن مشغول شود بر وي حرام نيست مثل گلدوزي، خياطي، پشم‌ريسي و امثال اينها كه معمولاً زنان انجام مي‌دهند؛ همچنين ساير چيزهايي كه براي زن در غير مدت عده جايز بود، مثل حرف زدن با مرداني كه نياز است زن با آنها صحبت كند، البته با رعايت پوشش و بودن در ستر جايز است؛ اين چيزهايي است كه در سنت رسول الله صلی الله علیه وسلم ‏ آمده است، و همان چيزهايي است كه زنان اصحاب پس از وفات شوهرهايشان انجام مي‌دادند.

 

آنچه را كه مردم عوام و ناآگاه مي‌گويند كه زن شوهر مرده بايد صورت خود را از مهتاب بپوشاند، و به پشت بام منزل هرگز بالا نرود، و يا با مردان اصلاً صحبت نكند، و يا بايد صورت خود را از محارم خويش بپوشاند، و امثال اينها؛ هيچ اصل و سندي ندارد. والله اعلم.

 

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین

برگرفته از:کتاب تنبيهات على أحكام تختص بالمؤمنات، شيخ دكتر صالح بن فوزان

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.