Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9466011
 
 
 

در صحيح مسلم از ابوهريره روايت است که پيامبر صلی الله علیه وسلم  از نکاح شغار نهي کرد. و فرمود شغار اين است که مردي، به مردي ديگر بگويد : (زوجني ابنتک و أزوجک ابتني، أو زوجني أختک و أزوجک أختي) «دختر را به ازدواج من در بياور، تا من (در مقابل)، دخترم را به ازدواج تو درآورم، يا خواهرت را به ازدواج من در بياور تا من هم (در مقابل) خواهرم را به ازدواج تو درآورم».مسلم (1416) در حديثي ديگر فرمودند : (لاشغار في الإسلام) «در اسلام شغار نيست».مسلم (1415)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است : (أن مرثد بن أبي مرثد الغنوي کان يحمل الأساري بمکة، و کان بمکة بغي يقال لها عناق، و کانت صديقته، قال : جئت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقلت : يا رسول الله أنکح عناقا؟ قال : فسکت عني فنزلت : ) وَالزَّانِيَةُ لاَيَنکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( فدعاني فقرأها علي وقال : لاتنکحها) «مرثد بن ابي مرثد غنوي اسيران را به مکه حمل مي‌کرد، در مکه زن زناکاري به نام عناق که دوست مرثد بود زندگي مي‌کرد، مرثد گفت : نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم  رفتم و گفتم : اي رسول خدا! آيا عناق را به ازدواج خود درآورم؟ مرثد گويد : پيامبر در جواب من ساکت ماند، سپس اين آيه نازل شد:) وَالزَّانِيَةُ لاَينَکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( مرا صدا زد و آيه را برايم خواند، و فرمود : با او ازدواج نکن».ابوداود (2037)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (صنعت طعاما فدعوت رسول الله صلی الله علیه وسلم  فجاء فرأي في البيت تصاوير فرجع فقلت : يا رسول الله، ما أرجعک بأبي أنت و أمي؟ قال : إن في البيت سترا فيه تصاوير، و إن الملائکة لاتدخل بيتا فيه تصاوير). «غذايي را درست کردم و پيامبر صلی الله علیه وسلم  را دعوت نمودم، پيامبر آمد و چند عکسي را در خانه ديد و برگشت. گفتم اي رسول خدا! پدر ومادرم فدايت باد چه چيزي باعث شد که برگردي؟ فرمود : در خانه پرده‌هاي عکس‌داري(عکس ذي روح) بود و ملائکه به خانه‌اي که در آن عکس باشد داخل نمي‌شوند». ابن ماجه (3359)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

تغذیه زنان در دوران بارداری

تغذیه زنان در دوران بارداری

 

این تفکر که زنان در دوران بارداری می‌بایست دو برابر افراد عادی تغذیه شوند، اشتباه است

چاقی دوران کودکی نوزاد، افزایش ریسک سزارین و ابتلا نوزاد به عارصه ماکروزومی از جمله عوارض اضافه وزن و چاقی در دوران بارداری است.

اکثریت زنان در دوران بارداری به دلیل بی‌اطلاعی از نحوه تغذیه در این دوران با عارضه چاقی دوران بارداری و یا چاقی و اضافه وزن ماندگار بعد از این دوران مواجه می‌شوند.

به طور معمول زنان با وزن مناسب در دوران بارداری می‌بایست اضافه وزنی در حدود ۱۲ تا ۱۶ کیلوگرم داشته باشند و این اضافه وزن در مورد زنان چاق باید تنها در حدود ۶ کیلوگرم و یا کمتر باشد.

زنان بارداری که درسنین نوجوانی هستند، به لحاظ تامین انرژی بدن در این دوران و تامین مواد غذایی مورد نیاز جنین می‌بایست اضافه وزنی بیش از افراد بالغ داشته باشند.

در صورت دو یا چند قلوزایی، افزایش وزن بایست با مشورت متخصص تغذیه و متخصص زنان و زایمان انجام گیرد.

تغذیه در طور دوران بارداری نبایست منجر به کمبود تغذیه‌ای در مادر و جنین شود، نحوه تغذیه در این دوران بایست به نحوی باشد که رشد و نمو جنین را در حد طبیعی نگه دارد و همچنین کمبود اسید فولیک و آهن بدن مادر را کنترل نماید.

مصرف مقدار پروتئین در این دوران در سه ماهه دوم و سوم به مقدار ۱۰ گرم اضافه بر نیاز روزانه فرد می‌باشد و مصرف بیشتر آن نیاز نیست؛ چرا که دریافت بی رویه پروتئین نیز می‌تواند باعث بروز مشکل اضافه وزن گردد.

این تفکر که زنان در دوران بارداری می‌بایست دو برابر افراد عادی تغذیه شوند، اشتباه است و یک زن باردار روزانه با مصرف یک واحد میوه اضافه، یک کف دست نان اضافه، یا ۵ قاشق برنج اضافه، یک لیوان شیر و یا یه تکه گوشت، پنیر به اندازه یک قوطی کبریت و یک عدد تخم مرغ اضافه، نیاز تغذیه‌ای اضافه در این دوران را پوشش می‌دهد و به هیچ وجه نیاز به تغذیه مضاعف ندارد.

بعضی از  زنان در دوران بارداری به دیابت حاملگی مبتلا می‌شوند ، ‌این افراد می‌بایست با کنترل قند خون خود از بروز هایپرگلیسمی و هیپوگلیسیمی در این دوران جلوگیری کنند.

مقدار انرژی دریافتی در سه ماهه اول دوران بارداری همانند قبل از این دوران می‌باشد و از سه ماهه دوم و سوم دریافت مقداری انرژی اضافه، کفایت می‌کند.

کنترل کم خونی فقر آهن در دوران حاملگی :

‌با توجه به این که برای تامین آهن مورد نیاز بدن می‌توان از قرص‌های آهن استفاده نمود، ولی بعضاً مصرف قرص آهن موجب ایجاد حالت تهوع در فرد می‌گردد؛ لذا توصیه می‌شود به منظور کاهش این حالت، مصرف قرص آهن یک ساعت بعد از آخرین وعده غذایی در شب به همراه یک لیوان آب میوه یا یک واحد مرکبات استفاده گردد.

تامین اسید فولیک بدن باید حداقل یک ماه قبل از دوران بارداری شروع شود و از اوایل دوران بارداری روزانه به مقدار ۴۰۰ میلی‌گرم استفاده گردد.

زنانی که از قرص‌های ضد بارداری جهت پیشگیری از بارداری استفاده نموده‌اند،لازم است  این افراد چندین ماه قبل از دوران باردرای از اسید فولکیک به مقدار بیشتری و با مصرف غذاهای از قبیل کاهو، توت فرهنگی، موز، سبزیجات و میوه‌ها استفاده نمایند، چرا که در این دوران سلول‌های بی شمار جدیدی در حال ساخته شدن می‌باشد و مصرف مناسب این مواد غذایی از کمبود اسید فولیک مادر و جنین و همچنین از بروز نقائص لوله عصبی و عوارض جبران ناپذیر آتی در جنین می‌کاهد.


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.